Visby Estetik erbjuder Reiki och Healing för att minska smärta och mentala spänningar.

Reiki är en mjuk och samtidigt en effektiv behandlingsmetod vid till exempel stress, smärta, fysiska och mentala spänningar.

Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet- en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Från Japan kommer Reiki och har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

REIKI ÄR FRISKVÅRD

Reiki är en form av healing- ett ord idag i många sammanhang är väldigt belastat men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse. Varken för utövaren eller den som blir behandlad.
Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt lagd eller vetenskapligt lagd. Man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera.
Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang. Reiki klassas idag som friskvård av skatteverket.

HUR FUNGERAR REIKI?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin. Dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur.
Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen även om besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

VAD BETYDER REIKI?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder ”universell” och ki som betyder ”livsenergi”.
Motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien.
Universell livsenergi syftar på den högsta kända nivån, som sedan delas upp i ”lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energin man arbetar i Tai Chi.

Anna utbildade sig inom Reiki år 2001, innehar både första och andra graden.

Kontakta Anna för att få reda mer:

anna[a]visbyestetik.se eller boka tid